Uzatvoriť miestnosť a zároveň možnosť dostať sa dnu a pritom mať súkromie, to je funkcia, ktorú vykonávajú dvere. Najčastejšie sú používané otváravé krídla, no nezostali sme iba pri nich a dnes už medzi vyhľadávané a projektantmi často navrhované patria posuvné dvere. Sklo je veľmi vďačný materiál, pretože je nadčasové, jeho údržba a ošetrovanie si nevyžaduje takmer žiadne náklady, iba suchú alebo vlhkú utierku, ktorou ho poutierame od prachu a nečistôt, je elegantné, dovoľuje vytvoriť z neho originálne výrobky a veľkým plusom skla je jeho priezračnosť. Prepúšťa svetlo, hlavne číra alternatíva, a to je výhoda pri jeho používaní, je totiž vhodné aj do stiesnených priestorov bez prístupu svetla. Opticky ho zväčší a svoju funkciu pritom splní.

sklo, sklá

Bezpečnosť použitého skla je zaručená, všetky výrobky sa vyrábajú z bezpečnostného kaleného skla. Sklenené posuvné dvere sú čoraz viac vyhľadávané hlavne kvôli úspore miesta, ale aj zaujímavému a originálnemu dizajnu, keď namiesto klasického číreho skla použijeme napríklad matné, pieskované alebo farebné či polepené fóliou v zaujímavých grafických vzoroch, s digitálnou potlačou grafiky priamo na sklo a podobne.

Na trhu tieto sklenené posuvné dvere ponúkajú mnohé firmy, jednou z nich je spoločnosť LM-MONT, ktorej korene siahajú do roku 2008. Patrí k dynamickým sa rozvíjajúcim spoločnostiam s výrobou a realizáciou hliníkových a sklenených konštrukcií. Ich realizácie v sebe spájajú sklenené dvere posuvné inovatívne riešenia s kvalitnými materiálmi, neustále sa zlepšujúcimi procesmi výroby a kvalitnejšej realizácii projektov. Okrem realizácií sa venujú aj kompletnému poradenstvu a vypracovaniu projektovej dokumentácie.

home-buyers-are-taking-home-keys-from-sellers_112699-864

Moderné interiéry, ale exteriéry sa posúvajú stále o niečo ďalej a využívajú rozličné materiály, v súčasnosti sú to sklo a hliník. Dvere zo skla dodávajú každému priestoru veľmi osobitý výzor, s originálnou úpravou dizajnu získa šmrnc celý interiér. Môžu byť napríklad súčasťou zasklenej steny, priečky predeľujúcej priestor alebo ak staré drevené jednoducho vymeníme za sklenené posuvné, ihneď sa stanú stredobodom celého priestoru.