Ponúka úžasnú exotickosť, návštevu budhistických chrámov, vrátane unikátnych skalných kláštorov, výstupy do Himalájí, rafting a tiež pocit liečebných účinkov tibetskej medicíny.

klášter

  • Mestá a regióny

Hlavným mestom je Thimphu. Populárny medzi turistami sú mesta – Paro, Jakar, Mongar, Tashigang.

  • Ako sa dostať do Bhutánu?

Bhután má jediné medzinárodné letisko, kde všetky lety zo zahraničia pristávajú. Letisko Paro je vzdialené 65 km od hlavného mesta Thimphu. Iba tri letecké spoločnosti majú právo pristáť na letisku – dva domáce a jedna tibetská.

chrám

  • Hotely

V Bhutáne je niekoľko desiatok možností ubytovania – od ekonomického bývania v súkromných domoch až po luxusnú dovolenku v 5-hviezdičkovom hoteli. Hotely v Bhutáne sú klasifikované národnou turistickou asociáciou a získavajú hodnotenie od jednej do piatich hviezdičiek. V Bhutáne je niekoľko skutočne vysoko kvalitných hotelov – niekoľko kvalitných pre celú krajinu. V takýchto hoteloch je však plnohodnotné poskytovanie služieb v službách turistov: od preventívnej „izbovej služby“ po moderné kúpele, kde je ponúknuté, aby ste absolvovali celý kurz tibetských zdravotných postupov. Napätie v sieti je 230 V, 50 Hz. Napájacie vlny v sieti nie sú nezvyčajné, a preto pred odchodom do Bhutánu Vám rozhodne odporúčame kúpiť si prepäťovú ochranu, aby drahé zariadenia nezlyhali. Vyskytujú sa aj krátkodobé výpadky elektrickej energie.

bhután

  • Peniaze

Peňažnou jednotkou krajiny je Ngultrum (BTN), v 1 nultume 100 chetrum. Menová jednotka Bhútán ngultrum je viazaná sadzbou indickej rupií. Indická rupia a americké doláre sú v krajine široko používané. Cudzie meny a cestovné šeky si môžete vymieňať za ngultrumu v bankách alebo hoteloch. Banky sú otvorené od pondelka do piatku od 10:00 do 13:00, malé kancelárie v turistických oblastiach môžu byť tiež otvorené cez víkendy podľa toho istého rozvrhu. Kreditné karty veľkých medzinárodných systémov (Visa, MasterCard, Diners atď.) Sú akceptované v metropolitných hoteloch a veľkých obchodoch. V provinciách by ste nemali počítať s výmenou peňazí ani s kreditnou kartou. Bankomaty v Tibete nie sú bežné.