Americký výrobca tlačiarní Xerox Holdings vzal v pondelok akcionárom výrobcu osobných počítačov v USA ponuku 35 miliárd dolárov na akcionárov výrobcu osobných počítačov v USA s formálnou ponukou a vyvrátením na účet spoločnosti HP, prečo nemohli vyjednávať dohodu.
HP minulý mesiac prijala „pilulku na jed“, aby neutralizovala ponuku spoločnosti Xerox. Pokiaľ spoločnosti nedosiahnu kompromis, bude to výsledok spoločnosti Xerox, ktorý nahradí predstavenstvo spoločnosti HP na ich výročnom valnom zhromaždení v najbližších týždňoch namiesto ponuky, ktorá určí výsledok bitky o prevzatie.HP notebook
Tlačiarenský priemysel upadá, pretože spoločnosti a spotrebitelia sa obracajú na digitálne dokumenty, aby ušetrili peniaze a pomohli životnému prostrediu. To vyvolalo tlak na spoločnosti v tomto odvetví, aby konsolidovali a zvrátili pokles príjmov prostredníctvom akvizícií, ktoré môžu zvýšiť podiel na trhu.
Po takmer ročnom rozhovore sa však HP a Xerox nedokázali vyhnúť konfrontácii.
Organizácia HP obviňuje spoločnosť Xerox, že ich odmietla poskytnúť dostatok informácií, ktoré by ich umožnili ponúknuť ponuku pre firmu Xerox. Organizácia Xerox uviedla, že organizácia HP nechce uskutočňovať kombináciu a že ich ponuka pre spoločnosť HP je najlepším spôsobom, ako spojiť tieto dve organizácie a doručiť prémiu akcionárom spoločnosti HP.HP logo
Komplikáciou rozhovorov je miliardársky investorov Carl Icahn, hlavný akcionár spoločnosti Xerox, ktorý je v minulom roku tiež získal podiel v spoločnosti HP, a tlačil, aby sa spojili pod vedením generálneho riaditeľa firmy Xerox John Visentin.
Správa od XE o rozhovoroch uverejnených v pondelok sa v niektorých kľúčových bodoch líšila od verzie, ktorú firma HP oznámila svojim akcionárom minulý týždeň.
Firma HP napríklad minulý týždeň uviedla, že organizácia XE počas ich rokovaní minulý rok odmietla odpovedať na svoje otázky týkajúce sa trajektórie podnikania XE. Na druhej strane XE v pondelok uviedla, že len málo otázok, ak vôbec nejaké, položila firma HP, sa týkalo trajektórie výnosov.