Pokiaľ sa aspoň trochu zaujímate o módu a sledujete nové módne trendy určite ste si za posledných pár rokov všimli trend kožených legín. Obľuba kožených či koženkových legín neustále stúpa, a preto si ich môžeme čoraz častejšie všimnúť ako súčasť outfitu mnohých žien. Ak si myslíte, že takéto legíny nie sú nič pre vás, prípadne ich považujete za príliš extravagantné, presvedčíme vás o opaku. Všetko závisí od toho, ako ich budete nosiť a s akými kúskami oblečenia ich spolu nakombinujete. Kožené legíny pri správne zladených doplnkoch dokážu vytvoriť štýlový a elegantný outfit, ktorý sa bude hodiť na každodenné nosenie. Využijete ich na nosenie do práce, na stretnutia, na kávu s priateľkami, na potulky mestom i večernú návštevu baru. Väčšina kožených a koženkových legín sa nevyrába z reálnej zvieracej kože, ale z eko kože. Ekologická koža nie je zvieracieho pôvodu a takéto legíny sú vďaka nej dostatočne elastické, takže sa dokážu perfektne prispôsobiť k telu. Správny strih tvarovacích legín s vyšším pásom vám navyše vie pekne vyformovať a opticky zoštíhliť postavu.

legíny a blúzka

Čiernu lesklú či matnú koženú legínovú klasiku by ste jednoznačne mali doplniť do vášho šatníka. Spoločne s bielou blúzkou a topánkami s vyšším opätkom dodáte vášmu outfitu ešte väčšiu dávku elegancie. Ak si však trúfate aj na výraznejšie kombinácie, skúsiť môžete aj pestrofarebné blúzky, košele či vzorované dlhšie tričká.

legíny a kabát

Veľmi pekným kúskom sú vrátane čiernych kožených legín aj iné farby, ako napríklad olivovo zelená, tmavá modrá, béžová, šedá alebo pre niekoho možno príliš riskantná biela či červená. Keď nie ste fanúšičkou vysokých opätkov, pokojne môžete namiesto lodičiek zvoliť ku koženým legínam tenisky. V teplejších mesiacoch sa budú k nim hodiť sandále, baleríny či šľapky a naopak v zimných vysoké, ale i členkové čižmy. Čo sa týka vrchného odevu, s koženým oblečením by ste to pri takto výraznom kúsku nemali preháňať, a preto koženkovú bundu k takýmto legínam treba voliť veľmi opatrne. V zime ich môžete zase zladiť s páperovou elegantnejšou bundou alebo kabátom a poriadne teplým svetríkom či rolákom.