Dvere sú súčasťou takmer všetkých priestorov, ktoré potrebujeme uzatvoriť, ale zároveň aj kedykoľvek sprístupniť, a to je ich úloha. Štýlom, akým sú vyrobené, musia zapadať do celkového kontextu interiéru, no existujú univerzálne materiály a typy, ktoré je možné použiť kdekoľvek. Hovoríme o skle.

Dvere v netradičnom dizajne

V obytných priestoroch sa vo väčšej miere používajú dvere s výplňou, napríklad drevené či laminátové, pretože potrebujeme zachovať súkromie v miestnostiach, ktoré predeľujú, no v moderných, otvorených priestoroch sa uplatnia aj materiály ako je sklo. Z neho je možné vyrobiť posuvné dvere sklenené Lmmont aj celú presklenú stenu, ktorá tvorí predel medzi miestnosťami, ale zároveň neuberie svetlo a priestor opticky nezmenší.

sklenené posuvné dvere

Rovnako populárne sa stali aj sklenené posuvné dvere, ktoré sú funkčné, ale zároveň aj akýmsi estetickým prvkom, pretože ich povrchová úprava sa dá urobiť niekoľkými spôsobmi a vždy to bude zaujímavé a originálne. Dvere zo skla sa dajú osadiť do sklenenej steny, ale aj namiesto obyčajných plných dverí, ktoré chceme nahradiť krajšími a funkčnejšími. Sklo na dverách je bezpečnostné, takže zdravie ich používateľov nie je ohrozené.

Moderné Interiéry si vyžadujú novší prístup pri ich tvorbe a tomu sa podriaďuje aj výber farebného riešenia celého interiéru, ale aj jednotlivých prvkov v ňom. Posuvné dvere zo skla je možné vyrobiť z číreho skla, matného, s povrchovou úpravou pieskovaním, polepom fóliou v grafickom dizajne, tlačením priamo na sklo alebo z grafického skla či v niektorom z farebných odtieňov. Výhodou je, že povrchovú úpravu dverí si môže navrhnúť zákazník sám, výrobca tento grafický návrh skoriguje a dvere podľa neho vyrobí. Vznikne tak veľmi zaujímavé a originálne dielo, ktoré bude stredobodom záujmu celého priestoru.

biele dvere

Biely odtieň je veľmi elegantný

Posuvné dvere sú samy o sebe obľúbené, pretože ich spôsob otvárania je vhodný aj do menších priestorov, kde nie veľa miesta pre otváranie krídel, posuv do strany šetrí vzácny priestor, ktorého je v mnohých bytoch málo. Navyše, o sklo sa netreba nijako zvlášť starať a ošetrovanie či údržba tkvie iba v umývaní či utieraní povrchu od nečistôt.